Единият от катастрофиралите автобуси край Омуртаг е пътувал към Шабла

08:47, 23 яну 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единият от автобусите, които катастрофираха вчера край Омуртаг, е бил с крайна точка Шабла и в него са пътували пътници от региона, съобщи Нова телевизия. Той се е движел по линията от София през Варна. След като пътниците от Варна са слезли на автогарата в морския град снощи, автобусът, който ги е извозвал, е продължил към Шабла, съобщи телевизията.

Припомняме, че в 14,53 часа вчера в ОД МВР в Търговище е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на главния път Варна-София,  малко след  Омуртаг в посока София. Два автобуса и микробус са се сблъскали до разклона за село Камбурово в близост до Омуртаг, съобщиха от полицията в Търговище.

Микробус, пътуващ зад автобус на фирма "Биомет", започнал изпреварване, но не успял да се прибере в своето платно. В резултат движещият се нареща автобус на "Юнион Ивкони" ударил буса, след което водачът изгубил контрол и рейсът се ударил челно в другия автобус.

Единият автобус е пътувал по линията София-Варна-Шабла, а другият в обратна посока – от Варна за София.

Загинали хора няма. Шестима ранени са откарани в болницата в Търговище, а на двама е оказана помощ в болницата в Омуртаг, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Районната прокуратура в Омуртаг започна разследване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама