Планират 4.9 млн. лв. приходи от продажби и наеми на общински имоти в Шумен

07:55, 23 яну 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 4 906 000 лв. приходи от продажби и наеми на земи и сгради общинска собственост са планувани да влязат през 2016 г. в местната хазна. Програмата за това е оформена като докладна и е внесена за разглеждане на предстоящата на 28 януари сесия на Общински съвет-Шумен.

От продажба и наеми на имоти и земи заложените в програмата приходи са общо 4.131 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са от продажба на терени, а други 750 хил. лв. от продажба на сгради.

Предвидените приходи от наеми на общински земи и сгради за 2016 г.  са 775 хил. лв.

Общо 149 обекта и терена на територията на община Шумен са включени за продажба.

Сред тях е сградата на Пето основно училище в Шумен, която близо 10 г. е необитаема. Продават се още сградите на училищата в селата Лозево, Благово. Общината възнамерява да продаде още “Селкоопа” в село Струйно и сградите на бившите селски фурни в Илия Блъсково и Кладенец.

В плана за продажба са включени и промишлени складове в Шумен с площ от 5 748 квадратни мера и производствени складове с големина 1 775 квадратни метра.

В плана за 2016 г. местната власт е заложила и концесия на 13 200 квадратни метра в поземлен имот “Марашки минерални бани” за цялостно изграждане на балнео-рехабилитационен и СПА комплекс в село Мараш.

“За момента няма инвеститори, но теренът е включен в програмата. Не е определена и цената на квадратен метър от терена, който е в непосредствена близост до минералния извор”, коментира ресорният зам.-кмет Росица Антонова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама