С два протеста започват почивните дни в София

07:53, 23 яну 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два протеста в столицата в събота. От 10 ч. ВМРО - София организира шествие срещу насилието над жени от мигранти. Целта на демонстрацията е да се покаже съпричастност към европейките, станали жертва на сексуално и друго насилие от страна на имигранти в редица европейски градове в началото на тази година. От ВМРО са категорични, че жената, майката, дъщерята са ценност, на която трябва да бъде засвидетелствано уважение, а не да бъде унижавана.

Час по-късно през Министерството на образованието ще се проведе Национален протест под надслов „География и икономика“ не е третостепенен учебен предмет“.

Учителите по география настояват за изменение на новия учебен план в основните и средни училища, който влиза в сила от следващата учебна година. Според него материал от горните класове се смъква в малките класове, така че в 10, 11 и 12 клас да не се изучава география, броят на часовете обаче остава същият.

Педагозите са притеснени, че децата няма да успеят да усвоят тези знания, като особено фрапиращо е според тях увеличението на материала в пети клас, където към изучаваното досега се добавят още два континента – Антарктида и Африка, а часовете остават 51. 

В измененията, свързани с новия Закона за образованието, не са съобразени и междупредметните връзки – коментира Керемедчиев. Примерно  момент, в който трябва да учат процесите в атмосферата, учениците още няма да са учили физичните закони, по химия пък няма да са минали материал, изясняващ солеността на водните басейни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама