Волейболният "Дунав" срещу "Черно море" за Купата на България

07:46, 23 яну 16 / Спорт 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболният състав на "Дунав" ще играе срещу "Черно море" в първата фаза на турнира за Купата на България. Срещата във Варна ще е следващата седмица, но все още не е ясна точната дата на двубоя. Така русенският отбор ще играе два пъти срещу този съперник във Варна в следващите дни. На 29 януари по програма е насрочен двубоят от първенството във Висшата лига между тимовете на "Черно море" и "Дунав". 

В офиса на Българската федерация по волейбол беше изтеглен жребият за първия етап от турнира за Купата на България при мъжете. На старта на надпреварта участие взимат седем отбора от А „НВГ“ и девет отбора от втората група в България - Висшата лига.

Ето осемте двойки за първия кръг: „Славия“ (София) – „Звездец“ (Горна Малина), „Черно море“ (Варна) – „Дунав“ (Русе), „Доростол“ (Силистра) – „Виктория Волей“ (Пловдив), „Черноморец“  (Бяла) – „Ботев“ (Луковит), „Етрополе“ (Етрополе) – „Верея Волей“ (Стара Загора), „Изгрев“ (Ябланица) – „Град“ (Белоградчик), „Попово 09“  (Попово) – „Ботев“ (Ихтиман), „Раковски 1964“ (Севлиево) – „Академик“ (Благоевград).

Първият кръг ще се проведе на 27 януари (сряда), като поради лошите метерорологични условия се дава толеранс от три дни около тази дата за провеждането на двубоите. По реграмент клубовете от по- долната група са домакини на отборите от по- горната. Домакинството на среща при два отбора от една и съща група е определено чрез жребий. Допълнително ще бъдат оповестени датите и часовете на мачовете, след подаване на информация от клубовете.

В първия етап от Купата на България се играе на елиминационен принцип до оставане на два отбора, които ще продължат във втората фаза. Всички срещи ще се изиграят в три кръга – съответно на 27 януари (сряда) - първи кръг, 3 февруари (сряда) – втори кръг и 10 февруари (сряда) – трети кръг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама