Нагласата към ВЕИ сектора у нас е напълно погрешна, категоричен е експерт

23:53, 22 яну 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
300 души от областната и общинската администрация ще участват в безплатно обучение за прилагането на нормите на енергийната ефективност. Организаторите от „ЕНСИ – Енергийно Спестяване Интернешънъл“ мотивираха необходимостта от обучението с очакванията за осъществяването на много нови проекти, свързани с енергийната ефективност през новия програмен период.

„Програмата цели да подпомогне на всякакви нива общинската администрация по отоншение на изпълнението на инвестиционния проект за енергийна ефективност и възобновяеми източници през следващия програмен период. Тъй като особено по-малките общини нямат достатъчно експерти, които да следят тези процеси, ще се опитаме да запознаем служителите от най-малките звена - детска градина, училище, болница. служителите да бъдат достатъчно добре запознати с проблемите в енергийната ефективност“, разказа пред София topnovini.bg инж. Михаел Делийски, управител на Енергоефект консулт.

Той допълни, че микроенергетиката в България тепърва започва да се развива с бавни темпове, тъй като до момента в страната се развиват предимно мегапроекти.

„Това е едно от нещата, към които тепърва ще насочваме хората – една условна автономия на техните енергийни потребности, да могат да генерират енергията на място и съответно да я използват по най-евтиния начин пак на място“, каза експертът.

Той подчерта, че нагласата към ВЕИ сектора, която се формира в обществото от работодателски организации е напълно погрешна.

„Нагласата към ВЕИ сектора е изцяло погрешна, защото наистина няма нищо по-добро измислено в целия свят от възобновяемите енергии. Това е единственият начин, по който ние реално можем да намалим, ако успеем по правилния начин да произведем енергията на място“, категоричен е експертът.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама