Уикенд в София с музиката на Дизи Гилеспи и "Чайка" на Явор Гърдев

22:15, 22 яну 16 / Култура 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Макар и с малко закъснение, Световният ден на снега ще бъде отбелязан и на Витоша. Освен конкурса по ски - бягане, през целия ден в събота организаторите на празника са подготвили най-различни забавления за вески от семейството - ски-алпинизъм, паралелен слалом, конкурс за снежни фигури, конкурс за карнавален костюм и визия, за най-голяма снежна топка и много други игри.

Следобедна постановка на спектакъла на Явор Гърдев „Чайка“ е друго предложение ако решите да останете в София през почивните дни. Началният час е 14:30 и той не е случаен, подчертавата организаторите от театър „Азарян“. Постановката е за всички млади хора, които не успяват да я посетят, защото събота вечер, когато по принцип се играе, предпочитат да излязат с приятели.

Същото се отнася и за семействата с малки деца, които не могат да посетят спектакъла на Гърдев във вечерните часове. В постановката ще видите номинирания за "Икар" за ролята на Дорн - Владимир Пенев и останалите от звездния актьорски състав: Елена Телбис, Захари Бахаров, Снежина Петрова, Ованес Торосян, Николай Урумов, Светлана Янчева, Михаил Мутафов, Лилия Гелева, Христо Петков и Стоян Габровски.

Спектакълът получи още две номинации за годишните театрални награди "Икар "- за режисурата на Явор Гърдев и сценографията на Никола Тороманов.

Друго предложение за любителите на театралната сцена е спектакълът „Всичкоядецът“ - театрална постановка от Мирослав Христов, с режисьор: Ани Васева и с участието на Галя Костадинова.

Киноманите ще бъдат предизвикани от тоталния хит „Завръщането“ с участието на Леонардо Ди Каприо и Том Харди. Филмът може да гледате в кино „Люмиер“ и през двата почивни дни – в събота от 17:00 ч. и в неделя от 16:30 ч.

Dada Cultural bar кани столичани в събота вечер на парти под звуците на акустичен суинг. Главните герои ще бъдат Емил Георгиев – вокал и китара и Иван Стилянов – китара. Очаквайте неочакваното, предупредиха организаторите, гарнирано с много забавление и добро настроение.

Музиката на един от най-виртуозните изпълнители в историята на джаза – Дизи Гилеспи, ще звучи в Studio 5 в неделя вечер. Той е вдъхновил много имена като  Майлс Дейвис, Клифърд Браун, Лий Морган, Артуро Сандовал. Той е основател, заедно със своя приятел и колега Чарли Паркър, на един от най-важните стилове в тази музика - стил, носещ със себе си съвършено нов език на импровизация. Това е бибопът - "майчиният език" на всеки един съвременен джаз мпровизатор.

В България един музикант познава езика на Дизи Гилеспи така, както многозина само мечтаят. Това е тромпетистът Мишо Йосифов и за нас е радост, че той се съгласи да представи своя герой в Jazztory. Той, заедно със своите верни бойни другари от Брас Асоциация Комбо, ще ви покаже могъществото на джаз музиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама