Скандалът с ваксините е грозна и вампирска политическа атака, заяви Петър Москов (обновена)

21:28, 22 яну 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Грозна, вампирска политическа атака, която черпи силата си от страха на майките“. Така министърът на здравеопазването Петър Москов определи скандала с ваксините „Пентаксим“ и „Еувакс“, внесени от Турция. В предаването „Панорама“ по БНТ Москов представи документи, които по думите доказват качеството и безопасността на медикамента. Той показа протокол от отдела по качество, който се издава като удостоверение, че ваксината е тествана. 

„Има долна кампания, която цели да внуши безпокойство за състава и безопасността на тази ваксина. Ваксината е произведена във Франция, за което свидетелства писмото от завода във Франция. Тоест всяка една компонента от състава на тази ваксина „Пентаксим“ е произведена в Лион“, заяви Петър Москов.

Припомняме, поводът за скандала е ваксината "Пентаксим" срещу Хепатит В, доставена от Турция, заради която прокуратурата образува проверка на Министерството на здравеопазването.

Петър Москов категорично заяви, че атаката срещу него не е от прокуратурата, а е политическа. Той посочи като инициатори на скандала депутатите от БСП. Според здравният министър това е ход на партията, свързан с предстоящия вот на недоверие, който от БСП ще внесат към правителството. В студиото на БНТ заедно с Петър Москов беше и депутатът от БСП Георги Свиленски.

„Г-н Свиленски вие сте идеолозите на това, че българската държава е внесла ваксина, която не отговаря на качествата. Няма нищо по-долно от това да постигате политическите си цели с цената на нервите на майките. Това беше заради вота на недоверие, който ще внесат дамите и господата от БСП. След като чухте всичко това можете ли да се гледате в огледалото“, попита Москов.

„Вие, г-н Москов, знаете ли къде се намирате в момента? Вместо да се извините за това, което направихте, вместо да сведете глава, това е най-малкото, което можете да направите“, заяви Георги Свиленски.

Здравният министър заяви, че всички документи, удостоверяващи безопасността на ваксината „Пентаксим“ ще бъдат изпратени на прокуратурата. На въпрос на водещата дали смята, че скандалът с ваксините е цената, която трябва да плати за това, че остана на поста си въпреки излизането на ДСБ в опозиция, Москов отговори, че „това е само началото“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама