Обвиниха двама за кървавия атентат на летище Бургас

20:22, 22 яну 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама са обвинени за кървавия атентат на летище Бургас. Това са канадският гражданин Хасан ел Хадж Хасан и австралиецът Мелиад Фара, съобщи „24 часа“.

Хасан и Фара са пуснати за международно издирване от Интерпол. Данни за двамата са публикувани в сайта на международната организация. Според оповестената информация 27-годишният Хасан ел Хадж Хасан е роден на 22 март 1988 г. в Ливан, 35-годишният Фара е роден в Австралия на 5 ноември 1980 г.

Като основания за издирването им са посочени тероризъм и документни престъпления.

"Има повдигнати обвинения на двамата, предстои те да се прецизират", потвърди пред "24 часа" шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. Прокуратурата е пуснала поръчки до Австралия и Канада, но властите там не са намерили Фара и Хасан.

Основното обвинение срещу двамата е по чл. 108а от НК за тероризъм плюс убийство на 6-има души и опит за убийство на други близо 30 пътници от автобуса. При прецизирането ще бъдат добавени и по-дребните провинения - като повреждане на чужда собственост.

Очаква се разследването да приключи в началото на февруари.

На 18 юли 2012 г. в 17:23 часа на паркинга на бургаската аерогарата бе взривен автобус с израелски туристи, при който загинаха 7 души, а други 35 бяха ранени.

Убити при кървавия атентат са петима израелски туристи. Това са Амир Менаше (27 г.), Ицик Коленги (27), Маор Харуш (26), Елиор Приес (26), Кошава Шрики (42). Едната от жертвите е шофьорът на автобуса – 36-годишният Мустафа Кьосов. Последният загинал е самият атентатор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама