Осем от обгазените в пазарджишкия квартал "Устрем" получиха усложнения

18:45, 22 яну 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем от обгазените при инцидент с газова бутилка в пазарджишкия квартал "Устрем" са получили усложнения. Те са развили конюнктивит и имат главоболие. Причината е студът плюс химическия фактор, обясни началникът на Клиниката по токсикология в Пловдив проф. Янко Илиев, където в момента се лекуват пострадалите.

Без оплаквания е единствено майката от пострадалото четиричленно семейство, тъй като тя е била най-далече от изтеклия газ.

Обгазените с токсичен газ пожарникари също остават в клиниката. Заради появилите се усложнения, лекарите ще задържат пациентите в клиниката още няколко дни. Ще им бъдат направени нови изследвания и най-вероятно ще бъдат изписани следващата седмица, съобщава още Нова телевизия. 

Както Пловдив Topnovini.bg писа, Районна прокуратура - Пазарджик, извършва разследване във връзка с инцидента - по досъдебно производство за създаване на опасност за здравето на хора, вследствие на съхраняване на опасни вещества - престъпление по чл. 353Д от Наказателния кодекс.

На 20 януари към 18 часа е бил подаден сигнал за влошено здравословно състояние на семейство - баща и майка и двама синове, след като отворили бутилка, приличаща на газова. Тя била закупена същия ден от пункт за вторични суровини и по нея липсвали обозначения.

Засега е ясно, че токсичният газ, с който са се натровили хората е забранен промишлен фреон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама