Снежен апокалипсис в САЩ

18:44, 22 яну 16 / Свят 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силна снежна буря, каквато не е имало от десетилетия, се очаква да връхлети източните америкаски щати този уикенд. На места се очакват рекордни валежи от сняг. Според метеоролозите бурята „Джонас“ ще навлезе на територията на САЩ в петък от южните части на страната. След това бавно ще се насочи на Североизток, докато достигне Ню Инглънд, съобщава „Индипендънт“.

Властите предупредиха за "потенциално парализираща буря", която за часове ще донесе огромно количество сняг. Очакват се прекъсвания на електричеството и огромни задръствания по пътищата.

Извънредно положение

Извънредно положение е обявено в шест щата и в столицата Вашингтон, където общественият транспорт е спрян за уикенда. Предупреждения за силни виелици са издадени за обширен район от Арканзас до Ню Йорк. Най-голям снеговалеж се прогнозира за района западно от Вашингтон.

Спешни мерки

Властите взеха спешни мерки, за да се предотвратят инциденти. Кметовете на столицата Вашингтон и най-големия град Ню Йорк призоваха шофьорите да не тръгват на път в петък.

Транспортната система на столицата, втората най-натоварена в САЩ, ще е затворена през целия уикенд.  Националната гвардия също е в готовност да оказва помощ. Органите на реда пък предупреждават хората да се приберат по-бързо в домовете си и по възможност да не излизат. Заради риска, метрото във Вашингтон няма да работи в събота и неделя.

Жертви

Бурята вече взе три жертви. Загинали двама шофьори в Северна Каролина, един в Тенеси, както и един пешеходец в Мериленд.

Препоръката на властите

Препоръката на властите е хората да се погрижат в дома им да има храна и всичко необходимо, което да им стигне не само за уикенда, но и за цялата седмица.

Заради предупрежденията американците щурмуваха магазини и бензиностанции. Снимки, разпространени в социалните мрежи показват изпразнени рафтове. Продавачи се оплакваха, че едва смогват да презаредят щандовете. Лопатите в магазините също свършваха бързо.

Отменени полети

Над 5000 планирани за петък и събота полета са анулирани в заради силната буря, която вече се стовари в части от страната. Според сайта FlightAware.com повечето от отменените полети са от летищата в щатите Северна Каролина и Вашингтон. Летището във Филаделфия отменя всички курсове в съботния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама