Жените сами са си виновни за нападенията, смята имамът на Кьолн

17:22, 22 яну 16 / Свят 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жените, станали обект на сексуални атаки в новогодишната нощ в Кьолн, също имат вина за станалото, това скандално изявление направи имамът на Кьолн Абу Юсуф, цитиран от британския „Дейли Мейл“.

„Жените носят отговорност за атаките, като се размотават напарфюмирани, в къси полички, тесни панталони и разкопчани блузки и по този начин "наливат масло в огъня", изтъква той. Имамът допълни още, че е напълно нормално такива неща да се случат. Според него при подобни обстоятелства и че вината е споделена.

Депутатът в Бундестага от "Партията на зелените" Бек Фолкер е възмутен от думите на мюсюлманския духовник, че жените сами са виновни за нападенията и изнасилванията, защото били в къси поли и напарфюмирани, и заведе иск срещу него.

"Имамът смята, че пострадалите сами са виновни за станалото. Затова аз смятам, че за такива думи той трябва да бъде привлечен под отговорност. Тук трябва дебело да се подчертае, че това дело не засяга религията и че неговите изказвания изцяло се разминават с действителността", обясни политикът в интервю за телевизия WDR.

До момента над 800 са жалбите за посегателства и обири над жени в новогодишната нощ в Кьолн. 521 от тях за сексуално насилие. 

Немската полиция разследва 21 души от северноафрикански произход във връзка с нападенията. По случая беше задържан и 26-годишен алжирец.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама