Трима от бандата на похитителите отиват във варненския арест, други двама се прибират у дома

16:51, 22 яну 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража” определи Варненският окръжен съд за Антон Иванов, Евгени Димитров и Никола Николов, а за Георги Цветанов и Александър Колев – "домашен арест”. Петимата са обвинени, че са похитили 24-годишен варненец с нициали Й.Р., съобщават от Апелативната прокуратура в града.

Срещу 27-годишния Евгени Димитров прокуратурата е повдигнала и обвинение за грабеж на мобилен телефон и 90 лева от потърпевшия.

Оказва се, че на 14 януари похитеният гостувал в дома на обвиняемия Антон Иванов, след което той решил, че таблетът му и няколко породисти кученца, които отглеждал в дома си, са откраднати. Според Иванов похитеният му дължал и пари. 

Така на 16 януари двамата с 28-годишния Евгени Димитров решили да отвлекат "крадеца" Те се обадили на 26-годишния Александър Колев, три години по-възрастния Георги Цветанов и на 37-годишния Никола Николов, и повикали Й.Р. на среща. На уговореното място той бил ударен с електрошок от Евгени, а след това натоварен в багажника на кола и отведен в дома на Антон Иванов, където похитителите го млатили цяло денонощие.

Когато мъжете, отвлекли Й.Р. решили да поспят, той успял да избяга през прозореца и уведомил полицията. Всички обвиняеми са криминално проявени. Държавното обвинение ще протестира пред въззивната инстанция по-леките мерки на Цветанов и Колев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама