Варненски рокери блокираха центъра заради държавния рекет (снимки)

16:36, 22 яну 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 150 варненски рокери оставиха моторите си у дома и излязоха на площад "Независимост”, за да изразят недоволството си срещу въведеното в началото на годината служебно прекратяване на регистрацията на МПС без валидна застраховка "Гражданска отговорност”. За повече от 30 минути центърът на Варна бе блокиран за движение на автомобили, а преминаващите наблизо граждани чуха за пореден път химна на България и викове "Оставка".  

Пред Topnovini.bg варненец, представил се като Петър Каскадьора, обясни, че недоволството на рокерите е напълно обосновано предвид факта, че законодателните промени са поредното "правене на пари от въздуха”.

"При положение, че през зимата моторите на повечето от мъжете стоят прибрани в гаражите и чакат излъскани и във възможно най-добро техническо състояние поредното лято, няма никакво основание да се плаща целогодишна застраховка "Гражданска отговорност”. Още повече, че, за да се приведе в движение моторното превозно средство, се налага да се чакат километрични опашки и да се хабят нерви", заяви Петър Каскадьора.  

Като алтернатива на сегашната ситуация, която обяснява със сключване на споразумение "под масата" със застрахователните компании, Каскадьора и неговите събратя предлагат и у нас да се въведе практиката на "уикенд застраховките".

"В Англия и Холандия, например, където хората са на петдневна работна седмица, се плащат застраховки само за определено време. Още повече цената се определя от това колко стаж има даден човек зад волана, за да гарантира безопасността на пътя", разказа младият мъж.

Варненските рокери са готови във всеки момент да подкрепят готвения национален протест, като, ако се наложи, ще блокират и парламента. Предстои в Народното събрание да бъде внесена и жалба за отмяна на законодателните промени, свързани със застраховките "Гражданска отговорност".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама