“Драги ми Смехурко”, пише Дончева на Янев

16:00, 22 яну 16 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председатели на партиите РЗС и “Движение 21” влязоха в задочен спор през медиите.

Първи бе премиерският съветник Яне Янев, който разпрати позиция, в която заявява, че “има твърдо намерение оттук нататък да не позволява на адвокати на мафията да манипулират обществото и да се правят на морални ментори”, като не уточнява способите за постигане на тази цел. Той обвинява Янева, че е била “правна прислужница на Мултигруп, Ванко 1, КТБ”.

Отговорът на Татяна Дончева не закъсня. “Г-н Янев, Драги ми Смехурко, приносителю на флашки, който щеше да уволни Бойко Борисов”, започва писмото. “Очевидно днешната позиция на РЗС е провокирана от медийните ми изяви, в които посочвам нещата с истинските им имена”, допуска тя.

“Аз съм адвокат, който обича предизвикателствата и мои клиенти са били ръководителите на големи български корпорации, сред които не е КТБ и няма мутри”, казва Дончева. И посочва: “Считам се за достатъчно компетентна, за да коментирам съдебната система в България, за разлика от човек, завършил Аграрния университет в гр. Пловдив и управлявал консервен комбинат”, визирайки самия Янев.

София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса двете позиции:

РЗС:

"Политическият съвет на РЗС има твърдо намерение оттук нататък да не позволява на адвокати на мафията да манипулират обществото и да се правят на морални ментори.

Татяна Дончева винаги е имала две лица. Тя години наред храбро критикуваше отляво собствената си партия БСП, а в същото време като юрист и депутат обслужваше групировките. Тъй като този модел взе да се изчерпва, дадоха й да си направи своя партийка, тържествено обявена за „движение”.

Правната прислужница на Мултигруп, Ванко 1, КТБ и сие е срам за българската политическа система.

Повече от 25 години Татяна Дончева непрестанно е в употреба на най-тъмната част от българския ъндърграунд. В началото на прехода бе уволнена по непригодност като прокурор, а претърпя крушение и като кандидат за велик депутат от БСП и оттогава е вечният зъбещ се лузър.

Журналистите я харесват и й дават трибуна, защото с нея е весело. Но българският народ мъдро отреди съдбата на „политика” Дончева – да гравитира около 1% на избори, колкото да взима субсидия. В поредния си шоуменски монолог от телевизионния екран Дончева по стар свой обичай гледа да трупа дивиденти на чужд гръб преди президентските избори.

Българският народ заслужава политици-държавници, които търсят решения на неговите проблеми, а не политици-адвокати а ла Дончева, търсещи решение на проблемите на доказани мафиоти в съда."

"Движение 21":

"Г-н Янев,

Драги ми Смехурко, приносителю на флашки, който щеше да уволни Бойко Борисов,

Очевидно днешната позиция на РЗС е провокирана от медийните ми изяви, в които посочвам нещата с истинските им имена. Завършила съм право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и като дългогодишен адвокат, кариерата ми е общоизвестна. Считам се за достатъчно компетентна, за да коментирам съдебната система в България, за разлика от човек, завършил Аграрния университет в гр. Пловдив и управлявал консервен комбинат.

Аз съм адвокат, който обича предизвикателствата и мои клиенти са били ръководителите на големи български корпорации, сред които не е КТБ и няма мутри.

Като депутат от Народното събрание, приело поправката „Ванко 1“, са ти добре известни имената на вносителите на тази поправка. Името ми никога не е било сред тях, както не съм била и лобист за законодателното решение по случая.

А за това какви политици заслужава българският народ, нека го оставим сам да избира"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама