Маргарита Попова готова да се кандидатира за президент

15:59, 22 яну 16 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепрезидентът Маргарита Попова е готова да се кандидатира за президент. Това стана ясно след като отговори с „защо не“ на въпрос дали е готова да го направи в интервю за "Канал 3".

"Трябва да има кой да приеме такъв кръгозор, такова присъствие, такава ценностна система, такъв характер. Президентската институция има нужда от присъствие на грижовен стопанин, на закрилник на народа, на човек-родолюбец, който обича отечеството си, от човек, за когото връзката между поколенията е много важна, диалогът, съгласието също са много важни, категоричния отказ от интриги и гола пропаганда. Ако всичко това може да се види, да се провиди и да се възложи на една жена, защо не", аргументира се Попова.

Запитана дали България е готова да има жена за президент, Маргарита Попова даде пример с кампанията в момента на Хилари Клинтън в САЩ и уточни, че в Бразилия вече има жена президент.

По думите й, президентската институция няма компетентност да прави реформи, но има уникалната способност да обединява политическия елит, за да се водят смислени разговoри за това какво е възможно, какво изисква живота днес, как и кога ще се случи и какъв ще бъде ефектът. Според нея, трябва на една маса да се събере цветът на нацията и в сговор, и в съгласие, в името и интерес на общото благо да се постигне това, което е необходимо. „Тези малки неща не успяват да се случват дори под купола на нашата институция и затова на обикновения човек му изглежда, че всичко като че ли върви през глава, бързо, нервно, хаотично и с липса на уважение, признание и недоверие в способностите на другия", намекна тя за работата на президента Плевнелиев.

Попова бе категорична, че се е обрекла да служи в името на истината и коректните отношения. „Затова ще кажа, че ние допринесохме за това разединение преди няколко години, имаше погрешни ходове, имаше изтървани думи, сигурно и аз не съм направила достатъчно да се случи нещо в обратна посока, но всички институции имаме вина за това разделение на нацията", допълни Попова. Тя подчерта, че не може и не трябва да се подменя бъдещето на нация с креслив пиар, защото така няма как да има национален напредък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама