Кметът на Съединение: Жалбата срещу мен е политическа нападка

15:27, 22 яну 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният кмет на Община Съединение Атанас Балкански заяви за Пловдив Topnovini.bg, че не се притеснява от искането за отстраняване му. Припомняме, че по-рано през деня общинските съветници от Сдружение "За Община Съединение" разпространиха декларация, в която настояват за отстраняването на Балкански.

Като мотиви те изтъкват факта, че кметът продължава да извършва търговска дейност в разрез с член 41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, според който в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати трябва да прекрати участието си в търговски фирми.

"Към настоящия момент това не се е случило и кметът продължава да извършва търговска дейност по смисъла на търговски закон. По същата причина законът предвижда незабавно отстраняване  от длъжност за това нарушение", съобщиха съветниците.

"На 6 октомври миналата година встъпих в длъжност. Подал съм декларацията си за излизане от фирмите още същия месец. Не знам защо тя не е видяна от опонентите ми, които явно са посъветвани грешно. Нападките са политически, в тях има участие и бившия кмет на града, който аз победих", заяви Балкански.

Кандидатът на ГЕРБ Атанас Балкански спечели с 51.18%  втория тур на изборите в Съединение. Георги Руменов  от местна коалиция „Сдружение за община Съединение” беше с  48.82%.

Съветниците  от Сдружение "За Община Съединение" са пуснали жалба в ОИК - Съединение, с доказателствен материал. Приложили са 4 броя касови бележки с дата 18 януари 2016 г. и актуално състояние с дата 19 януари.

Заседанието на Общинската избирателна комисия ще бъде в понеделник.Председателят  й  Петрунка Кацарска, е депозирала оставката си по неизяснени към настоящия момент причини.

"Да не ми губят времето със скалъпени истории, а да ме оставят да работя. За разлика от предишните управляващи сме сформирали специално звено, което разработва проекти по европейски програми. Напредваме и скоро се очакват първите резултати", завърши Балкански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама