Ученици станаха лице на очерняща атака срещу Лозан Панов

15:03, 22 яну 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мистериозен SMS, пратен от столичен адвокат до председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, разбуни медиите, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски. “Сигналът” дойде от сдружението “План Б”, което от няколко месеца активно защитава главния прокурор Сотир Цацаров.

Учениците от организацията излизаха и на няколко протеста срещу бившия правосъден министър Христо Иванов, като се оказа, че повечето от тях не знаят дори името му. Последната им акция бе именно срещу Панов, като децата наричаха председателя на върховния съд “Лизан Пантоф”. “План Б” “сезираха” и ВСС за речта на Панов, подкрепена от над 200 магистрати.

Преди дни учениците изпратиха до медиите, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, нов “сигнал”, препратен от анонимен “служител” в адвокатска кантора - как известният столичен адвокат проф. д-р Иван Тодоров е пратил съобщение на Панов за Коледа с текст "4estito Rojdestvo, Lozane! Otdavna ne si idval v ofisa… Ivan Todorov". ПИК, БЛИЦ, “Стандарт”, “Труд”, Канал 3 и други веднага побързаха да обвинят Панов във “връзки” с адвоката, когото пък нарекоха “мафиотизиран”.

За доказателство към “сигнала” бе пратена и снимка, на която се вижда съобщението. Именно тя благодарение на нея обаче става възможно пасквилът да бъде определен като такъв и съдържанието му да бъде напълно опроверган.

В ресорния сайт “Правен свят” днес бе публикувана справка от оператора “Виваком”, от която става ясно, че адвокатът не е пращал съобщение до Панов.

“От писмото на Виваком стават ясни две много важни неща. Най-напред посоченият номер, от който уж проф. Иван Тодоров е изпратил съобщението, не е от телефоните на групата на Сиела Норма АД, в която влизат и всички номера на адвокатската кантора. "Бихме желали да Ви уведомим, че фирма Сиела Норма АД не е титуляр на мобилен номер 0877139652, поради което не можем да Ви предоставим допълнителна информация относно използването на услугата", се казва в писмото от Виваком (виж прикачения файл - б.а.)

И второто – от номера, който се ползва от проф. Тодоров, на датата 25 декември 2015 г. не е пращан смс на публикувания в сайта ПИК номер на председателя на ВКС Лозан Панов”, пишат от сайта.

Самият адвокат още преди дни отрече информацията, публикувана в медиите около Пеевски.

Все още не е ясно обаче кой е членът на ВСС, който докладва “на живо” на министър-председателя за слуващото се на заседанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама