Ремонтират НДК заради българското председателство на Съвета на ЕС

14:59, 22 яну 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтират НДК заради българското председателство на Съвета на ЕС. Това ще бъде поето на 1 юли 2018 г. Национален дворец на културата - Конгресен център София ЕАД обяви обществена поръчка за архитектурен проект за преустройство и адаптация на основната сграда. Очакванията са това да погълне близо 40 млн. лв.

Възложителят на поръчката, за която са предвидени 66 хил. лв., е посочил, че промените при реконструкцията трябва да са обратими и не трябва да нарушат последващото функциониране на сградата.

Според проекта трябва да се предвидят офиси за всяка държава, участваща във форума, а всеки офис да има зала за срещи и административно помещение. Ще има и отделни офиси за Европейската комисия, президентски офиси и конферентни зали, както и рецепция, помещение за охраната, информационно бюро, кафе-офис за делегатите и покрити места за пушене.

За журналистите ще има зала за пресконференции, пресофис, санитарни възли и кухненски кът.

В крайния проект ще залегне и подмяната на подови настилки, окачени тавани, стенни облицовки, обшивки и мазилки. За всичко това трябва да бъде представена план-сметка.

Ще бъде направена и оценка на възможността за изолационни работи по фасадата и покрива на НДК, ремонт и изграждане на ВиК-системи, както и такива за видеонаблюдение и пожарна безопасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама