Областният управител Здравко Димитров раздава храна в кампания „Топъл обяд“

14:49, 22 яну 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров подкрепи днес кампанията „Топъл обяд“ и заедно със здравния мениджър д-р Невен Енчев раздаде храна  на нуждаещите се.

"С удоволствие се включвам, защото това е една добра инициатива в помощ на бедните. Чудесно би било, ако повече хора, които имат възможност, правят подобни благородни жестове", заяви Димитров. Като кмет на район „Западен“ той също е помагал на 30 социално слаби семейства, като им осигурявал храна.  Акцията финансирал с лични средства.

Д-р Невен Енчев , който е председател на фондация „Качество на живот“, каза, че ще бъде подредена изложба във фоайето на областната администрация. Тя е на тема „Толерантност“ и през обектива на художника фотограф Огнян Панов ще покаже колоритни моменти от битието на етносите у нас.  "Със Здравко Димитров, с когото ни свързва над 20-годишно приятелство, обсъдихме и възможностите за изграждане на Музей на толерантността", добави лекарят.

Кампания „Топъл обяд“ стартира през октомври 2014 г. и непрекъснато набира скорост – все повече хора идват всеки петък пред входа на лечебното заведение. От фондация “Качество на живот“ не искат нуждаещите се да представят документи, че са социално слаби, а само да си носят съдове за храна. От есента на миналата година известни личности показват своята съпричастност към благородната инициатива и раздават топли ястия заедно с д-р Енчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама