Змиите убийци са вече в Бургас (снимки)

13:32, 22 яну 16 / Любопитно 25 779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едни от най-отровните змии на планетата, които са способни да убият дори слон за няколко минути, са в Бургас. Опасните влечуги се намират в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на Морското казино. Те ще участват в изложбата "Най-екзотичните животни на планетата", която трябваше да бъде открита на 20 януари. Лошата пътна обстановка обаче възпрепятства пристигането им навреме от Хасково, където се отглеждат.

Терариумите ще бъдат нареждани до късно тази вечер в залата, като се очаква утре в 10,00 часа сутринта всичко да е готово и организаторите да отворят вратите за посетители.

Около 50 вида змии и гущери участват в изложбата. Сред тях са черна мамба, жълта анаконда, индийска кобра албинос, различни видове пепелянки. Тук са и габонската отровница, славеща се като змията с най-дълги зъби, както и едно от най-отровните влечуги на сушата - континенталният тайпан. В колекцията са включени и игуани, паяци, скорпиони и гигантски хлебарки.

Специално място в изложбата има Черната мамба - Манчо. Змията, с размери 3,5 метра, се радва на голяма популярност сред любителите на силни усещания след участието си в телевизионния сериал "Нулева зона", където си партнира с френската филмова легенда Жерар Депардийо.

Влечугите се пренасят в специални пластмасови кутии. Организаторите държат, когато започне тяхното изваждане и поставянето им в терариумите за изложбата, в залата да не присъстват външни лица. Те твърдят, че досега не е имало случай на избягал екземпляр. Не казват и дали някой от тях е бил ухапан от змия и какви са последствията, за да не стреснат посетителите. Но гарантират, че са взети всички мерки за безопасност и гостите на изложбата няма от какво да се страхуват.  

Екзотичната експозиция ще може да бъде разгледана всеки ден до 28-ми януари от 10.00 до 18.30 часа. Входът е с билети: 3 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и пенсионери, 1 лв. за деца от 3 до 7-годишна възраст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама