Тютюнопроизводителите може да излязат на протест

13:23, 22 яну 16 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тютюнопроизводителите са силно обезпокоени и може да излязат на протест, заяви пред журналисти заместник-председателят на парламента и депутат от ДПС Алиосман Имамов след среща с техни представители, предаде репортер на София Topnovini.bg.

По думите му, те правят  всичко възможно тези протести да не се случат и очакват ответни реакции - най-вече от представителите на ГЕРБ законът да бъде адекватен на проблемите, които има браншът. 

От ДПС ще искат да се отложи гледането на закона, да се направят допълнително консултации, защото очевидно някои от тези текстове  не бива да бъдат приети в този вид. 

Председателят на Съюза на производителите на ориенталски тютюн в България Арбен Мименов заяви, че тютюнопроизводителите предлагат да има сериозен диалог и с брашновите организации.

„Молим за диалог, ние не сме тръгнали веднага на протести, възпираме ги всички тютюнопроизводители. Те са недоволни от това, че кампанията всяка година има проблеми. Ние мислим, че проблемите са основно от нереалния закон”, подчерта Мименов. Той уточни, че предложенията, които правят, трябва да намерят място там. Те нястояват да има заложено начало и край на изкупна кампания, реален срок за сключване на договори и реална дата – 15 февруари за раздаване на семената.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама