Ученик от Търговската гимназия в Бургас е с комоцио след сбиване с негови връстници

13:14, 22 яну 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15-годишно момче от Бургас е с комоцио след сбиване с негови връстници. Той е настанен за лечение в Отделението по неврохирургия на бургаската болница, научи Topnovini.bg. Инцидентът е станал около 16:20 часа вчера в двора на Професионалната гимназия по туризъм, по време на голямото междучасие.

Пребитото момче е деветокласник. По първоначални данни биячите са три 16-годишни момчета от Гимназията по механотехника. Двете училища са на метри едно от друго и децата често се засичат покрай павилионите за закуски. Според непотвърдена информация причина за побоя е точно спор пред павилионче за храна, пише 24 часа.

„Това е работа на компетентните органи. Те трябва да излязат със становище. Аз съм в болничен. Нищо повече не мога да коментирам за случая”, каза пред Topnovini.bg директорът на Гимназията по механоелектротехника и електроника Роза Желева.

Заради зачестилите случаи на агресия от страна на деца Topnovini.bg разговаря с поморийския психолог Диана Апостолова. Според нея децата копирали поведението на възрастните.

„Ако анализирам процеса на общуване на децата с възрастните, бих казала, че при децата, когато нещо ги измъчва и не могат да го изрекат, те емоционално съобщават своите преживявания. Може да е невербално, може да е с помощта на кодиран текст. Нашето неумение да разберем истинското състояние, показва на детето, че то не е било разбрано, и остава само с тревогата, болката и обидата си. Агресивното поведение на децата е вик за помощ”, твърди Апостолова.

Тя призовава възрастните да се опитват да проявяват внимание към чувствата на децата и да знаят, че са пример за поведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама