Кметът на Стара Загора: Ние ще бъдем до Мария

12:04, 22 яну 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ние ще бъдем до Мария, както и до всички деца, които имат нужда. Мария извърши истински подвиг, показа, че е едно дете не много голямо на години, но с много голямо сърце. Тя показа, че на първо място е човещината. Затова трябва да бъде пример за всички нас”, каза днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров на срещата си със спасителката Мария. „Постъпката на Мария трябва да ни обединява, да ни насърчава и да мислим за доброто, защото в живота има и добро”, допълни кметът.

Той връчи на момичето грамота и почетния знак за признателност на Общината. Подари й и лаптоп, за да може още по-добре да работи за усъвършенстването си.

 „Вече е открита дарителска сметка на името на Мария”, съобщи още Живко Тодоров. Общинските съветници на Стара Загора пък ще внесат предложение да се отпусне стипендия на Мария, докато учи.

„Имаме писмо от фирма „Интернешънъл”, която предлага да наблюдава развитието на Мария до завършване на средното и образование, да я подготви по английски език и след това да съдейства за продължаване на обучението и в Англия”, информира зам.-кметът Иванка Сотирова.

Управителят на „Тролейбусни превози” Димитър Авджиев пък връчи на спортистката безплатна карта за градския транспорт в Стара Загора, която ще важи, докато тя живее тук. Освен това от дружеството ще внесат по сметката й средства, с които да се обучи за шофьор, след като навърши необходимата възраст.

„Желая на Мария още много спортни успехи”, каза зам.-кметът Красимира Чахова, която е и състезател по лека атлетика.  Тя подари на Мария златния си медал от последната Балканиада в Солун за ветерани.

Подаръци получи и Яна Петкова, приятелката на Мария, с която са били заедно в тролея. Яна е помагала на Мария да се придвижи напред, за да стигне до шофьора и да му помогне.

Притеснената Мария благодари на всички и обеща да продължи учението си и да се усъвършенства все повече в плуването.

От общинското ръководство обещаха още да направят всичко възможно, децата от Дом „Мария Терезия”, където живее Мария и който трябва да бъде закрит, да останат в Стара Загора.

Желаещите да помогнат за образованието на Мария могат да даряват средства по банков път в: УниКредит Булбанк,  София – клон „Калоян“ № 3, Получател: Фондация „Благотворител”, Основание: За Мария  IBAN: BG12 UNCR 7630 1076 5935 18, BIC: UNCRBGSF. Средствата от кампанията ще бъдат отпускани целево според образователните нужди на момичето от тристранна комисия с представители на Фондация „Благотворител“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ и дом „Мария Терезия“ в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама