Задържаха двама за кражба и телефонна измама

11:58, 22 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Горнооряховски криминалисти задържаха двама опасни рецидивисти за взломна кражба. Те признаха и за извършена телефонна измама на 79-годишен мъж на стойност 1500 лв., съобщиха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

В сряда в полицейското управление бил получен сигнал от 44-годишен мъж от Горна Оряховица за взломна кражба на моторен трион и 20 кг медна скрап от избено помещение в железничарския град.

След проведени прецизни действия по разследването криминалистите бързо влезли в дирите на извършителите – 21-годишният Х. Г. (Русия) и 23-годишния М. Л. и двамата от Горна Оряховица, известни на полицията и многократно осъждани за идентични престъпления.

Двамата били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Вчера те са привлечени като обвиняеми. Установени и иззети са моторния трион и инструменти, имащи отношение към извършеното престъпление. С постановление на прокуратурата Русия и М. Л. са задържани за 72 часа.

От допълнително проведени действия по разследването е изяснено, че двамата в съучастие със съгражданите си П. И. (Пацо) и В. Н. и двамата на 19 г., Г. Б. (23 г.) и М. Н. (Кюнеца) на 19 г. от Лясковец са съпричастни към извършена на 21 декември миналата година телефонна измама.

Тя е извършена по схемата "операция на близък", поразен от токов удар», при която 79-годишен мъж от с. Калейца, е бил ощетен с 1500 лева.

По случая в полицейското управление в Троян е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната дейност на групата за престъпления извършени против собствеността и телефонни измами на територията на областите Велико Търново, Русе, Ловеч и Варна продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама