Криминалисти разбиха наркосклад във варненския квартал Виница

11:53, 22 яну 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненски криминалисти разбиха наркосклад в квартал Виница, който се е помещавал в жилище на ул. "Найден Райков", съобщи пресцентърът на МВР. При спецакцията са арестувани двама братя, на 22 и 24 години, за които се предполага, че са дилъри. 

Днес съдът остави в ареста Живко и Никола Дончеви. Подробности четете ТУК

Полицейската операция е проведена на 20 януари, сряда,около 16:00 часа. В рамките на претърсването в жилището са намерени и иззети: електронна везна, 5 найлонови пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, 4 пакетчета със семена с кафяв цвят, 1 пакетче, съдържащо червена материя, и пластмасова кутийка с белезникаво вещество вътре.

Направената експертна справка установява, че се касае за: марихуана с тегло от 29,84 гр., семена от марихуана с тегло от 5,91 гр. и амфетамин с общо тегло от 8,66 гр. По везната са установени следи от тетрахидроканабинол.

У 24-годишния младеж с инициали Н.Д. са намерени и иззети допълнително още 5 найлонови пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, установена като марихуана, с тегло от 1,88 гр.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Варна. Мъжете са задържани за срок от 72 часа, предстои държавното обвинение да поиска от съда да им определи мярка "задържане под стража".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама