Стартира нов проект за приемната грижа в Търговище

11:11, 22 яну 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
67 приемни семейства има в Търговище към края на 2015 година. В 53 от тях са настанени деца. Това отчетоха от пресцентъра на общинската администрация по повод старта на нов проект за приемната грижа.

Търговище е сред 82-те общини, одобрени като партньор на Агенцията за социално подпомагане и има отговорността да реализира проекта на местно ниво в следващите близо три години. Той ще продължи изпълняваните до сега дейности. 

По предходния проект "И аз имам семейство" 46 лица са  завършили успешно базово  обучение  и допълнителна квалификация  по приемна грижа.  33 семейства са преминали през проучване и оценка, като  8 от тях са се отказали на различен етап, други са отхвърлени. Общо приемните семейства, които ползват подкрепа са 25, отчетоха от местната администрация. 

95 деца  са преминали през приемна грижа в Търговище. Настанени  в приемни семейства са 66, осиновени са 19, а реинтегрирани – 8 деца.

"Както виждате ние коренно променяме съдбата на тези деца, с което се чувстваме изключително горди от това", подчерта заместник кметът Емине Якубова, като допълни, че сега трябва да се осъществи подбор на четирима социални работници, предоставящи  приемна грижа в Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама