Затвор и пробация за активисти на ДПС-Исперих, нападнали кандидат-кметица

11:00, 22 яну 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Исперихският районен съд наложи наказания „Лишаване от свобода” и „Пробация” на двама партийни активисти на ДПС, които по време на предизборната кампания нападнаха кандидатката за кмет на село Яким Груево Анифе Мехмед.

30-годишния Метин Тахир и 40-годишния Бейхан Мехмед са сключили споразумение с прокуратурата и се признали за виновни в това, че в съучастие са причинили лека телесна повреда по хулигански подбуди на длъжностно лице при изпълнение на службата му.

Инцидентът стана на 8 октомври в помещение, което се използва като предизборен офис на кандидатката за кмет от партия „Обединена България“. В този ден двамата активисти на ДПС влезли в клуба и започнали да лепят плакати на своята политическа сила. При пристигането на кандидатката за кмет в помещението  Тахир и Мехмед започват да сипят обиди по неин адрес, дърпат и скъсват дрехите й и я удрят.

Наказанието, наложено от Районния съд в Исперих на Бейхан Мехмед е „Лишаване от свобода” за срок от три месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим в затвор. От присъдата се приспада престоя на Мехмед в ареста от 8 до 23 октомври 2015 г. и от 12 ноември до момента.

На подсъдимият Метин Тахир е наложена „Пробация”, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 180 часа, както и „Обществено порицание”, което да се изпълни чрез поставяне на определението на съда, с което се одобрява споразумението на таблото за обяви в сградата на община Исперих.

Времето през което подсъдимият Метин Тахир е бил задържан също се приспада при изпълнение на наказанието, като един ден задържане се зачита за три дни „Пробация”.

Разноските, направени при досъдебното производство в размер на 76 лева се поемат от подсъдимите.

Решението на Исперихския районен съд не подлежи на обжалване и протестиране.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама