ЕК с четири процедури срещу България

10:31, 22 яну 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският комисия е стартирала четири процедури за нарушения по Договора за функциониране на Европейския съюз. Това става ясно от изказване на вицепремиера Меглена Кунева на последното заседание на Министерски съвет в сряда.

Процедурите са свързани с невъведени четири директиви.

"От неизпълнените мерки, 32 са законопроекти, намиращи се на различен етап на разработване и приемане, 12 са внесени в Народното събрание и имаме четири мерки със стартирани процедури по нарушения по Договора за функциониране на Европейския съюз и когато това го направим, процедурите ще бъдат спрени", пояснява Кунева.

Тя посочва като най-проблемно забавянето в промените на Закона за обществените поръчки и на този за концесиите. "В енергетиката имаме най-много, всъщност, неизпълнени и стартирана процедура. Моля, наистина да направим всичко възможно, за да стои добре страната", обръща се тя към колегите си.

“Причината в забавянето на транспонирането на директивите е недоброто планиране в работата на министерствата, което е довело до забавяне в изготвянето им, а оттам и в провеждането на съгласувателните процедури между ведомствата”, разяснява вицепремиерът.

От думите й става ясно общо, че виновни за забавянето са четири министерства - на вътрешните работи, на транспорта, на финансите и на земеделието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама