Двама осъдени за кражба на лек автомобил и вещи от него

10:00, 22 яну 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът одобри постигнатото от Районна прокуратура-Русе споразумение, с което двама мъже са осъдени за кражба на вещи и противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, стана ясно днес.

Габриел Г. и Светослав И. са се признали за виновни и са осъдени за това, че през нощта срещу 1 май 2015 г., в Русе, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство – ключ, отнели чужди движими вещи и лични документи на обща стойност 280 лева.

Вещите са откраднати от паркиран лек автомобил „Ауди“, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят. По същото време, отново в съучастие двамата противозаконно отнели чуждо моторно превозно средство – самият лек автомобил марка „Ауди”, на стойност 1 300 лева, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение да го ползват, като по-късно го оставили без надзор.

Наложеното наказание на Габриел е една година и шест месеца лишаване от свобода, което е отложено с четири години изпитателен срок.

Светослав е осъден на една година лишаване от свобода, което се отлага с три години изпитателен срок.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама