Гришо отново взе сет на Федерер, но отпадна в Австралия

09:46, 22 яну 16 / Спорт 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия. Българинът загуби от Роджър Федерер в третия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем. Гришо отстъпи с 1:3 сета, в отделните части – 4:6, 6:3, 1:6, 6:4. 

Поставеният под номер три швейцарец започна рутинно двубоя, като успя да пробие подаването на Гришо в началото на сета. След това не допусна грешки при своите сервис геймове и спечели с 6:4.

Във втория сет Федерер се представи слабо, като Димитров се възползва от това. Българинът проби тенисистът с най-много титли от Големия шлем и в крайна сметка спечели едва втория си сет в петата си среща срещу този съперник – 6:3. 

Това сякаш ядоса швейцареца и той успя да надделее категорично в третата част. Носителят на 4 трофея в Мелбърн затвори сета при 6:1 за по-малко от половин час. 

В последната част Григор се умори, като на моменти имаше физически проблем с лакътят. Класата на швейцареца натежа и той успя да спечели с 6:4, с което записа успех в мача и се класира за 1/8-финалите.

Това е първи загубен сет на Федерер от началото на турнира. Въпреки той записа значимо постижение – 300 победи в турнири от Големия шлем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама