По-евтини общински пасища искат фермерите в Стара Загора

08:44, 22 яну 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-ниски такса за ползване на общинските пасища поискаха фермери по време на заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство в Стара Загора. На него присъства и областният управител инж. Георги Ранов, с когото фермерите сподели наболели проблеми в бранша.

Сред тях на първо място е този с наемните цени на отдаваните за ползване общински пасища и мери. Животновъдите поискаха цените за ползване на общинските пасища да са съобразени с възможностите им, защото в някои общини от областта те са доста високи – 8-9 лв. на декар. Участниците в консултативния съвет аргументираха своето искане с факта, че много от пасищата са в лошо състояние, а има и такива, които изобщо не могат да се ползват. Според животновъдите, по-ниските цени ще дадат глътка въздух на бранша, който изпитва редица затруднения в момента.

Областният управите пое ангажимент да организира среща с председателите на Общинските съвети от Старозагорска област, на която да бъде обсъден проблемът с пасищата и наемните им цени. След това да се гласуват окончателни решения за размера на наемите. На срещата ще присъстват и председателите на общинските служби по земеделие. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама