Депутатите от опозицията имунизирали децата си с ваксините на Москов

08:28, 22 яну 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имам информация за народни представители от опозицията, които вече са имунизирали децата си с петвалентната ваксина „Пентаксим”. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова (ГЕРБ) в ефира на „Нова телевизия“ във връзка със скандалната ваксина, за която се твърди, че е опасна и няма сертификат.

„Вчера на заседанието на здравната комисия бяхме убедени с всички документи, че няма проблем с внесените ваксини. Надявам се моите колеги от опозицията  да спрат да спекулират с тази тема“, каза още Дариткова.

В студиото на телевизията бяха поканени още Борислав Великов (Реформаторски блок) и представителите на опозицията, които подготвят вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 2“ на тема „Здравеопазване“ – Емил Райнов (БСП) и Тунчер Кърджалиев (ДСБ).

Последните двама не пожелаха да коментират думите на Дариткова, а Великов я защити като каза, че Върховната административна прокуратура се е заела със случая, което говорело за административно нарушение.

„Ваксината няма разрешение за прилагане у нас“, отсече Кърджалиев, а Райнов стигна и по-далеч: „На министър Москов отдавна никой не му вярва за нищо“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама