Проект по програма "Творческа Европа" представят в Пловдивския университет

07:52, 22 яну 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проекта "CU TENDA - истории, образи и звуци в движение (Живата памет на Югоизточна Европа)" представят днес в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Това е един от четирите български проекта, одобрени и финансирани от програмата на Европейския съюз "Творческа Европа", съобщиха от ВУЗ-а.

В презентацията ще се включат зам.-кметът на Пловдив по култура и туризъм Амелия Гешева и  зам.-кметът с ресор "Oбразование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество" Стефан Стоянов, както и директорът на отдел "Култура" Кирил Велчев.

От общинската фондацията "Пловдив 2019" ще присъстват изпълнителният директор Валери Кьорлински и от артистичният директор Светлана Куюмджиева.

Висшите училища ще бъдат представени от проф. д-р Невена Милева - зам. ректор по научноизследователска и проектна дейност и международно сътрудничество в ПУ, проф. Даниела Дженева - зам.-ректор по художествено-творческа дейност в АМТИИ - Пловдив, проф. Зои Гаврилиду - декан на Филологически факултет на Тракийски университет - Комотини, Гърция.

Ще присъстват и студенти от магистърските програми на Философско-историческия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" - "Културен мениджмънт" и "Културен туризъм и културно проектиране".

Специални гости на събитието ще бъдат също Весела Кондакова от Национално бюро "Творческа Европа", Димитър Севов - директор на Държавен архив-Пловдив, Димитър Минев - директор на НБИВ, Ангел Янков - директор на РЕМ Пловдив и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама