Свършиха парите за саниране в Попово

07:38, 22 яну 16 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
19 сдружения на собственици са сключили договори за саниране на блоковете си в град Попово, информираха от местната администрация. С това вече е изчерпан финансовия ресурс, определен за района по програмата за енергийна ефективност.

Обявена е процедура за избор на изпълнител за техническо и енергийно обследване за 8 от одобрените сгради, като предстои до края на месец януари да се обяви процедура за обследване и на останалите 11 сгради.

В списъка са жилищни блокове в кварталите "Русаля" - 3 сгради, "Младост" - 5 сгради, ул. Димитър Благоев - 3 сгради, ул. Братя Миладинови - 2 сгради и по една сграда на улиците „15 януари”,  „Каломенска”, „Цар Освободител”, „Михаил Маджаров”, „Генерал Баранов” и „България”.

Заявление за интерес и финансова помощ до момента са подали 39 сдружения на собственици. При евентуално бъдещо осигуряване на допълнителни средства по програмата или възможност за осигуряване на финансов ресурс по други програми, Общинска администрация Попово ще продължи да разглежда подадени Заявления за интерес и финансова помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама