Кръгла маса за децата в заведения организират в Стара Загора

06:51, 22 яну 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса по проблема за детското присъствие в заведенията организира  Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, съобщи председателят му Иван Михалев.

Сдружението разпространи позиция по повод публикации за кафе- аперитив „Бизар” в Стара Загора, предизвикани от действие на собственика му.

„Не оспорваме правото на родителите, които видяхме с мнение, не сме правораздавателен или проверяващ орган, но имаме мнение. Така широко обсъжданата такса не е за  присъствие, а за неподходящо поведение. До момента не е и изискана от нито един от посетителите.  Децата и родителите не са дискриминирани. Става въпрос за опит за превенция и налагане на утвърдена ценностна норма, за да не са в същия смисъл дискриминирани останалите посетители. В Стара Загора има повече от 10 заведения с нормален достъп, където има детски кътове. Категорични сме, че в заведения без такива, не може да се очаква сервитьорите да са аниматори, а отговорността за здравето на децата да се разделя между родители и персонал”, се казва в документа.  

От Сдружението обясняват още, че собственикът на заведението Лъчезар Шулеков,икономист по професия, работи в бранша повече от 10 години. С днешна дата осигурява работа на повече от 20 човека и заведението е едно от най-посещаваните в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама