Шефът на БНБ взима 15 хил. лв. на месец

22:39, 21 яну 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската народна банка (БНБ) разкри информацията за възнагражденията на Управителния си съвет. В официалната позиция на банката се казва, че новият гуверньор Димитър Радев ще получава малко над 15 300 лв. месечно.

Оповестяването на информацията е във връзка с решението на Върховния административен съд, оповестено от депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров.

Още на 18 септември миналата година БНБ разкри, че за периода от юли 2014 до юни 2015 година бившият гуверньор Иван Искров е получил над 16 500 лева брутно месечно възнаграждение. Числото е преди облагане с данъци. Под 15 000 лева е била заплатата на подуправителите Калин Христов и Димитър Костов, които запазиха постовете си и в новия Управителен съвет. За него вече е публикувана методология за определяне на заплатите.

Възнагражденията са описани и в бюджета на банката за тази година. След официалното излизане на решението на Върховния административен съд информация отново ще бъде предоставена, категорични са от БНБ. Те ще изчакат официалното влизане в сила, за да не нарушат Закона за личните данни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама