„Марлборо“ ще е по-евтино от „Виктори“

21:46, 21 яну 16 25 1260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на тази година влезе в сила промяната в акцизците на тютюневите изделия.  В частност се увеличи плаващата компонента за определяне на налога за сметка на фиксираната.

В публичното пространство се появиха съмнения, че новият модел за определянето на ставката ще облагодетелства производителите на цигари в ниския ценови клас, в който попадат основната част от продуктите на българските производители "Булгартабак" и "КТ Интернешънъл" (бивша "Кингс Табако").

Справка в Публичния регистър на цените на тютюневите изделия към Министерството на финансите показва, че някои от чуждестранните цигарени гиганти засега не възнамеряват да вдигат цените.

Само преди два дни от "Филип Морис" са заявили нови бандероли за марката си Marlboro Touch. Те са със същата цена, каквато бе и досега -  4,80 лева за кутия с 20 цигари. Също толкова ще струват и цигарите Marlboro Fine Touch, които временно бяха спрени от продажба на българския пазар. Още по-ниска ще е цената на други нови продукти на компанията. 100-милиметровите папироси L&M Red Label 100 и L&M Blue Label 100 ще се продават по 4,70 лева.

В същото време "Филип Морис" е заявил поскъпване на други свои марки. Цигарите Parliament Silver Blue, които досега струваха 6 лева, с новия бандерол ще са по 6,50 лева. Същото ще е и увеличението за Parliament Aqua Blue и Parliament Aqua Blue 100's.

На 19 януари в Министерството на финансите нови цени за свои продукти е заявила и "Джапан табако интерешънъл". Цигарите Benson & Hedges Gold поскъпват със 70 стотинки - от 5,50 лева на 6,20 лева, а More International Filter поскъпват с 60 ст. - от 5,60 лв. на 6,20 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама