НАП-Бургас: Фирмите, удържали авансов данък, подават декларация за дължими данъци

19:19, 21 яну 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща доходи на други хора, извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци. Това съобщиха от Националната агенция за приходите в Бургас. Дължимите авансови данъци се декларират в НАП до 31 януари, но тъй като той е почивен ден, лицата ще могат да подават декларация до първи февруари.

Декларацията трябва да се подаде от фирми и самоосигуряващи се лица, които през четвъртото тримесечие на 2015 година са платили на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения или наем и са удържали авансов данък върху тези доходи. Тази декларация се представя представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други), както и за окончателните данъци дължими от местни и чуждестранни физически лица като например върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове и др.

Формулярът се подава и за данъци при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като например данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не са търговци, включително общините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама