Дадоха картбланш на кмета на Шумен за промените в щата на общината

17:37, 21 яну 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Икономическата комисия към Общинския съвет в Шумен реши да даде вот на доверие и картбланш на кмета Любомир Христов да изпълни идеите си за промяна в структурата на администрацията.

На днешното си заседание съветниците подкрепиха с пет гласа „За”, един против и един „Въздържал се”, докладната записка за преструктурирането на общинските дирекции и отдели.

Председателят на комисията Иван Ламбов гласува против, защото според него предложеното обединение на Правния отдел и на отдел „Информационно обслужване” не е логично.

Зам.-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова обясни, че докладната записка за промени в общинската администрация е базирана на идеите на новия кметски екип за кадрова политика.

На днешното си заседание Икономическата комисия подкрепи принципно и идеята за създаване на Общинско предприятие за чистота. Поне още два месеца ще продължи проучването на възможността за създаването му, обясни зам.-кмет по стопански дейности Росица Антонова. Общинската администрация сега търси други възможности за почистването на града, защото концесията на „Титан БКС” изтича през месец юни.

Членовете на комисията одобриха и план-сметката за необходимите разходи за сметосъбиране в Община Шумен за 2016 г.  и предложиха общинска администрация да допълни докладната в таблица с информация за промилите в селата. Комисията прие и програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2016 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама