Предявиха иск за 400 000 лв. срещу пребилата бебе акушерка

17:29, 21 яну 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иск за 400 000 лева предявиха родителите срещу подсъдимата за побой на бебето им акушерка Емилия Ковачева, съобщи БТА. Софийският градски съд даде ход на делото днес, а родителите на детето - Станислава и Румен Димитрови, бяха конституирани като граждански ищци.

Защитата на Ковачева поиска делото да бъде върнато на прокуратурата заради процесуални грешки и закононарушения при разследването. Според защитата обаче правата на подсъдимата са били нарушени и заради изтичането в публичното пространство на записите от камера в болницата "СофияМед", на които се вижда как акушерката удря бебето и поради обществения натиск върху разследването, който е последвал. Доводите на защитата не бяха приети от съда.

Записите от камерите ще бъдат предявени на защитата, за да може да се запознае тя с тях. Самата Ковачева пък отрече да е удряла някога новородени и обяви записите от камерите за манипулирани.

От разпространените в медиите видеозаписи в болницата се видя как в рамките на няколко часа Емилия Ковачева пребива 4-дневното дете, докато е сама на смяна в отделението. От събраните до момента доказателства по разследването става ясно, че това не е изолиран случай и 40-годишната жена и друг път е проявявала агресивно отношение към новородени бебета, за което ѝ бяха повдигнати допълнителни обвинения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама