Символична пластика подари Община Добрич на медиците за Деня на родилната помощ

17:31, 21 яну 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, когато се чества Бабинден и е професионалният празник на родилната помощ и на всички акушери, гинеколози и неонатолози, техен гост в болницата в Добрич бе зам.-кметът д-р Емилия Баева.Тя ги поздрави за празника и подари на завеждащия родилно отделение д-р Валентин Димитров художествената пластика – ръка, която дарява дете.

От началото на годината в добричката болница са се появили на бял свят 46 бебета.

Специален поздрав за медиците днес отправиха малчуганите от детска ясла "Пролет". Облечени в народни носии те пяха и танцуваха, а след тях на импровизираната сцена още настроение в празника внесоха децата от ЦДГ 32. Ръководителките им пожелаха на лекари и акушерки в родилното отделение да не спират да се раждат здрави и красиви деца, така както Добруджа не спира да ражда жито. Бе спазена традицията на празника и акушерки поляха на д-р Димитров да измие ръцете си. С грамота бяха отличени две от акушерките - Марияна Атанасова и Динка Илиева, за най-много раждания.

Кметският екип на Добрич днес уважи и поканата на дамите от пенсионерските клубове и ще се включи в празничните им прояви.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама