Три титли, сребро и бронз за СК "Хаджи Димитър" от Държавното по джудо

17:17, 21 яну 16 / Спорт 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет медала спечелиха джудистите на СК „Хаджи Димитър” Сливен при старта на спортно - състезателната година. Юношите и девойки старша възраст определиха шампионите и медалистите от Държавното лично първенство, което се проведе в столицата.

Сливенският „Хаджи Димитър” се представи с 10 състезатели. Златни медали спечелиха Христо Гурцов в категория 50 кг, Здравко Иванов – 73 кг и Катерина Дойчева – 70 кг. Със сребърно отличие се окичи Иван Стефанов при 45-килограмовите, а с бронз се завърна Мирослав Иванов в категория 66 килограма.

Треньорите Георги Велев и Живко Мъндев са доволни от възпитаниците си в началото на спортната година и очакват бъдещи успехи, както в личните и отборни първенства у нас, така и на международното татами.

В края на седмицата състезателите на СК „Хаджи Димитър” ще участват на Държавно първенство по самбо за юноши и девойки до 18 и до 20 години.

Още по-сериозно предизвикателство предстои за трима от джудистите на клуба, които в последните дни на януари ще се представят на Международния турнир „Освобождение”, който е и олимпийска квалификация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама