Николай Милушев седна за трети път на шефското място на ДАИ-Бургас

16:55, 21 яну 16 25 2269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Николай Милушев отново е назначен за директор на ДАИ-Бургас, научи Topnovini.bg. От юни месец миналата година той беше назначен за началник на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в Хасково. Сега обаче отново се е завърнал в морския град, а неговото място в Хасково е заел експертът Митко Даскалов.

Николай Милушев вече два пъти е оглавявал автомобилната инспекция в Бургас. Първия път беше отстранен от длъжността през 2011 г. след смъртоносната катастрофа на магистрала „Тракия”, при която загинаха 9-има пътници. Той бе обвинен, че не е упражнил контрол върху изправността на автобусите на фирма „Ентуртранс“ на Ениз Ченгел. Впоследствие турчинът и неговият технически директор Николай Точев бяха осъдени на по 10 г. затвор.

Скоро след първото си уволнение Николай Милушев отново се завърна като шеф на бургаското ДАИ. Той остана на поста до октомври 2013 г., когато за втори път бе освободен. Тогава на негово място бе назначен Тошко Драгнев – братовчед на директора на общинския автобусен превозвач Петко Драгнев.

В края на миналата година при акция бяха арестувани четирима служители на ДАИ в Хасково за вземане на подкуп от турски шофьори. От прокуратурата съобщиха, че по делото има анонимен свидетел. Тогава източници на Topnovini.bg разкриха, че това е Николай Милушев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама