Два протеста окупират София в събота

16:15, 21 яну 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два протеста ще окупират центъра на София на 23 януари, събота – шествие срещу посегателството на мигранти над жени и учителско недоволство заради орязан учебен материал.

Шествието срещу насилието над жени от мигранти е насрочено за 10:00 часа от ВМРО. То ще тръгне от „Лъвов мост“, през бул. „Мария Луиза“, където пребивават нелегално чужденци. Целта му е да покаже съпричастност към европейските жени, които са жертва на сексуално и друго насилие от имигранти.

Учителите по география ще недоволстват от намалените часове по предмета пред сградата на Министерството на образованието от 11:00 часа. Сред техните искания са увеличаване на часовете по „География и икономика“ в 5 клас от 51 на 68 часа, разтоварване на учебното съдържание от високите изисквания за петокласниците, както и учителите по география да могат да водят часове по „Предприемачество“ и „Гражданско образование“.

Протестът им се подкрепя от парламентарната група на Патриотичния фронт, чийто членове искат да се срещнат през следваща седмица с образователния министър проф. Тодор Танев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама