Девненци възродиха старите обичаи на Бабинден

16:10, 21 яну 16 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По стар народен обичай бе отбелязан Бабинден в Девня. Самодейците от народните читалища в общината доказаха, че традициите са живи.

В село Кипра, село Падина и кварталите на Девня посрещнаха празника с традиционните ритуали, шеги и веселие. Този ден показа, че девненци живеят с традициите си и предават на идните поколения всички онези ритуали, които са се съхранили във времето. Благодарности бяха отправени към акушерките в общината, които са дали живот на много девненски деца – сега някои от тях вече са майки и баби. Това е една от най-благородните професии, пред която всички се прекланят. Бабите от Девня пожелаха на всички млади майки да раждат повече деца, като не пропуснаха да отбележат, че това е най-ценното за човека и само високата раждаемост ще ни запази като народ.

Гости на празнуващите бяха заместник-кметът Донка Йорданова и служители от общинската администрация. Ръководството бе възхитено от духа и ентусиазма на всички празнуващи по кварталите. Йорданова пожела на всички да са все така весели, жизнени и нека никога не стихва любовта към традициите в сърцата им. Дари „бебето” във всеки квартал с пара и пожела със всяка изминала година да се увеличава раждаемостта в Девня.

Веселието продължи до късния следобед с песни, танци и празнично настроение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама