Министърът на отбраната брани Радан Кънев от медиите на Пеевски

16:03, 21 яну 16 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия БЗНС на министъра на отбраната Николай Ненчев излезе с позиция, в която “категорично осъжда започналата активна разработка срещу един от лидерите на Реформаторски блок, г-н Радан Кънев, и застава зад правото му да отстоява принципите си”.

“В съвременна България, която сред 180 държави е поставена на 106-то място по свобода на медиите, се прави масиран опит четвъртата власт да бъде поразена в същността си. Прави се опит да бъде превърната в оръжие за унижение и разчистване на сметки с политически противници – и това, чрез стратегическо и интензивно очерняне до постигане на неприемлив за обществото образ”, пишат земеделците.

И допълват: “БЗНС смята, че демокрацията предполага политическите битки да се водят в публичното поле на идеите, а не като активни мероприятия, провеждани с механизмите на оклеветяваща пропаганда и контролирани от бивши агенти на ДС”.

Те подканват противницте на Реформаторския блок “да имат смелостта да излагат публично тезите си, а не да се крият зад медийни империи”.

“Призоваваме, също така, институциите и гражданското общество към активни действия за защита на независимостта и плурализма на медиите, защото концентрацията на собственост върху тях ги застрашава”, се казва в позицията.

И обещават, ако “опитите за груба манипулация на общественото мнение продължат”, да сезират европейските институции в защита свободата на словото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама