Пострадала от обгазяването в Пазарджик: Институциите трябва да си вършат работата

15:43, 21 яну 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В момента се води следствие и смятам, че не е редно да давам пълни и точни обяснения за какво става въпрос. Единственото, което искам, е всички институции в тази държава да започнат да си вършат работата както трябва. Защото тази бутилка, която е намерена, е забранена от години. Едва ли този, която я е продавал за 10 лева, не е знаел какво продава." Това заяви днес пред медиите Елена Велкошанова, която бе обгазена при инцидента с газова бутилка в Пазарджик, за който Пловдив Topnovini.bg писа.

Припомняме, че от токсичния фреон, който изтече от стара бутилка, пострада четиричленно семейство - баща, майка и двамата им синове, на 24 и на 15 години, както и петима пожарникари и трима медици от Пазарджик.

По думите на пострадалата жена, която отказа да бъде снимана, полицията е открила още една такава бутилка в пункта за вторични суровини, където се е продавала. 24-годишният син на Елена купил бутилка "Балканто", за да си измайстори "от нищо нещо", разказа майката. Става въпрос за малка синя бутилка, разясни тя.

"Не оправдавам действията на големия ми син. Моето състояние е най-леко, аз изобщо не съм била в допир с бутилката. Синът ми дойде при мен и се оплака, че му е лошо и не вижда. Успя да ми каже, че е отворил някаква бутилка с газ. Започна да повръща, припадна на земята", разказа жената. Тя веднага се обадила на Бърза помощ, лекарите пристигнали за 15 минути, дошли и пожарникари.

В суматохата и стреса майката даже не разбрала в първия момент, че и тя е засегната. Постепенно започнала да усеща парене в очите, сърцебиене и леко задушаване, неприятен вкус в устата.

"Искам всички институции да си свършат работата както трябва - данъчни инспектори и всички останали, за да не се продават повече такива бутилки и да няма и други пострадали", призова жената. Според нея във всички пунктове за вторични суровини може да се намерят такива опасни бутилки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама