Осъдиха за измама бивша общинска служителка във Варна

15:36, 21 яну 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бивша служителка в общинската администрация във Варна бе осъдена на първа инстанция за измама. Районният съд наложи наказание от 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок на 62-годишната Тодорка В.

Тя бе призната за виновна, че през от 2010 г. до ноември 2011 г. се представила за служител от служба "Териториално селищно устройство“ на една от районните общински администрации във Варна, като с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у кмет на варненско село, че в това си качество на длъжностно лице ще му окаже съдействие за закупуване на общинско жилище във Варна и общинско място в околностите на града. По този начин на потърпевшия била причинена имотна вреда в общ размер на 10 хил. лева. Самото получаване на парите от страна на подсъдимата станало на ръка - на два транша, без да се подписват документи за предоставянето им.

В продължение на няколко месеца кметът не получил обещаното съдействие за придобиване на общински имоти, а подсъдимата престанала да отговаря на телефона си, което го накарало да се усъмни в нея. Пострадалият  извършил проверка в район "Приморски“ и се установило, че в администрацията там не работи служител с имената на подсъдимата.

62-годишната жена е с чисто съдебно минало. Тя бе осъдена да заплати предявения граждански иск в размер на 10 хил. лева за причинените имуществени вреди на пострадалия, заедно със законната лихва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама