Варненският съд даде доживотен затвор на мъж, запалил съпругата си

15:12, 21 яну 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд осъди на доживотен затвор Ахмед Басриев, който запали съпругата си и тя почина в болница. На първа инстанция 58-годишният мъж получи 18 години и 6 месеца затвор от Окръжния съд в Търговище.

Басриев и 49-годишната Севинч Мехмедова живеели заедно от 34 години и имали три деца. Мъжът често злоупотребявал с алкохола ставал раздразнителен и агресивен към близките и съседите си. В пияно състояние правил скандали със Севинч, която пребивал и ревнувал.

Във фаталния ден в началото на 2014 година, отново след употреба на алкохол и скандал със жена си в дома на техни близки, Ахмед посегнал да я души. Намесата на роднините спасила Севинч, но скандалът между съпрузите продължил в дома им. Там Басриев я залял с бензин и запалил със запалка. Дрехите, косата и голяма част от кожата на Севинч пламнали. Горящата жена изскочила от дома си, а съседка потушила пламъците с дреха.

Мехмедова била настанена във варненска болница с около 80% изгаряния на кожата и седмица по-късно починала, припомня пресслужбата на съда.

Решението на Апелативния съд може да бъда обжалвано пред Върховния касационен съд (ВКС).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама