Осъдиха до живот мъж от Търговище, запалил жена си

15:03, 21 яну 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доживотна присъда получи 58 годишния  Ахмед Басриев, който заля с бензин жена си и след това я запали. Смъртта на 49 годишната Севинч Мехмедова настъпи седмица по-късно в реанимацията на МБАЛ във Варна, където тя бе откарана с над 80 % изгаряния.

За това престъпление на първа инстанция мъжът получи 18 години и половина затвор, които днес Варненския апелативен съд промени в доживотна присъда. Искането за най-тежкото наказание бе на Окръжна прокуратура Търговище, заради многогодишния системен психически и физически тормоз, който подсъдимият е осъществявал над жена си.

От пресслужбата на съда припомниха, че Ахмед Басриев беше арестуван ден, след като жената, с която живее от 34 години и която му е родила 3 деца почина от тежките травми и изгаряне по тялото. Както в хода на разследването, така и пред съда подсъдимият не призна вината си.

Има обаче свидетелствата за хулиганските прояви, грубия цинизъм и арогантно поведение, което той проявявал към близките и към съседите си. В пияно състояние често правел скандали със Севинч, като не само обиждал, но и пребивал.

Във фаталния ден, отново след употреба на алкохол и скандал със жена си в дома на техни близки, Ахмед посегнал да я души. Намесата на роднините спасили Севинч, но скандалът между тях продължил в дома им. Подсъдимият  залял с бензин жената и я запалил със запалка. Тя успяла да избяга от дома си, а съседка потушила пламъците по нея, но нараняванията били толкова тежки, че след седмица тя  издъхнала.

Присъдата на Апелативен съд Варна подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок пред ВКС.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама